top of page
Newbornshoot Keet © Suiker & Anijs-11.jpg

Newborn lifestyle shoot aan huis

Een foto shoot van jullie baby, bij jullie thuis

Bij een newborn shoot kom ik altijd aan huis. Zo kunnen jullie heerlijk in jullie eigen bubbel blijven.

Dat scheelt een boel stress en gesleep. 

Jullie kleine is natuurlijk pas net op de wereld en voor hem of haar is het het prettigst om lekker in een vertrouwde omgeving te blijven. Je hoeft ook niet na te denken over het mee nemen van voedingen, luiers of een schoon setje kleding. 

Ik weet zeker dat jullie de babykamer met zorg hebben uitgezocht. Net als de box en alle andere baby spulletjes die jullie de afgelopen maanden hebben verzameld. Jullie hebben er voor gezorgd dat de baby een fijne plek heeft, zijn thuis. Daar mag je best een beetje trots op zijn. Als newborn fotograaf vind het dan ook heel leuk om dit mee te nemen tijdens de foto shoot van jullie baby.  

Ik kom dus naar jullie toe. Of jullie nou net als ik in Dordrecht wonen, in Breda, Rotterdam, Utrecht, Gouda, Moordrecht, Sliedrecht of waar dan ook. 

Een foto zegt meer dan 1000 woorden 

Ik kan jullie een heleboel vertellen over mijn werkwijze (dat doe ik hier), over mezelf of over de tarieven, maar het belangrijkste zijn toch de foto's. Daarom laat ik je hieronder alvast een voorbeeld van een newbornshoot aan huis zien. Aan de hand van de foto's vertel ik je meer over deze shoot en over hoe ik een newbornshoot aanpak. 

klik hier voor mijn portfolio 

Newborn fotoshoot in Zwijndrecht

Newbornshoot Keet © Suiker & Anijs-4.jpg

Een tijdje geleden mocht ik naar Zwijndrecht om foto's te maken van de pasgeboren Keet. Bijna een thuiswedstrijd, want het ligt naast Dordrecht.

Toen ik het huis binnenkwam viel mij meteen deze mooie slinger van geboortekaartjes op. Toen ik zelf net bevallen was, was ik overweldigd door de hoeveelheid kaartjes die maar door de brievenbus bleven vallen. Gelukkig vond zoon Yan de kaartjes ook maar wat interessant, een mooi moment om een deel van deze slinger op de foto te zetten :)

Kijken jullie mee naar de newborn reportage die ik maakte van dit mooie meisje en haar leuke gezin?

Als er al andere kinderen in het gezin zijn begin ik altijd met wat foto's te maken terwijl we verder gewoon een beetje kletsen. Zo kunnen de broertjes en/of zusjes alvast wennen aan de camera. Op deze manier ontstaan vaak al leuke en ongedwongen foto's van het hele gezin. 

Als we even een kopje thee gedronken hebben en de baby rustig is gaan we in de meeste gevallen naar boven. Dan begin ik het liefst met foto's van de newborn. 

Veel ouders denken dat de baby moet slapen tijdens de newborn shoot. Maak je geen zorgen als de baby wakker is. Dat levert echt hele schattige foto's op, zeker als ze al kunnen lachen. Uiteindelijk valt de newborn altijd wel in slaap. En dan maak ik ook nog even gauw een paar mooie foto's van de slapende baby. 

Newbornshoot Keet © Suiker & Anijs-52.jpg

Daarna maak ik, op een speelse manier, foto's met broertjes/zusjes. Dit kan soms een beetje een uitdaging zijn. Want 'twee is nee' en spelen is natuurlijk veel leuker  Ook voor hen is het allemaal heel spannend en soms best wel een beetje overweldigend. Samen met jullie zorgen we er voor dat ze zich groot en trots voelen. Door ze echt bij de shoot te betrekken en wat kleine opdrachtjes te geven ontstaan er altijd prachtige en pure foto's.