top of page

Werkwijze 

Stiekem best een beetje spannend toch? Zo'n fotoshoot. Daarom wil ik jullie zo goed mogelijk vertellen wat jullie kunnen verwachten. Lees hieronder meer over mijn werkwijze tijdens een newborn fotoshoot.

    bij jullie thuis

De newbornshoot doen we bij jullie thuis. Geen gesleep met een luiertas of gedoe met een Maxi-cosi. Lekker in je eigen vertrouwde omgeving. Dat is zowel voor jullie als voor die kleine het meest ontspannen.

Op deze manier maak ik een reportage van jullie gezin, zoals het echt is. Als je later terug kijkt naar de foto's wil je de omgeving herkennen. Dus bij mij geen foto's in een studio, maar fijn in jullie huis omringd door jullie eigen spullen. 

De foto's maak ik meestal in de woonkamer, babykamer en op het grote bed in jullie slaapkamer.

Dus, of jullie nou in Dordrecht, Breda, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Gouda of waar dan ook in Nederland wonen. Ik kom naar jullie toe :)

Newbornshoot Louen-11.jpg
Babyshoot door newborn fotograaf thuis. Zwart wit

alle tijd

Tijdens de shoot passen we ons aan aan het tempo van de baby. Want neem van mij aan (als moeder én als newbornfotograaf): baby's huilen en niets loopt zo als gepland. En dat is echt helemaal oké!

We plannen ruim 1,5- 2 uur in waarin alles mag en niets moet. Het is dus helemaal niet erg als er tussendoor gevoed moet worden of wanneer de baby verschoond moet worden. Heeft de baby even een huilmomentje? Geeft niks! Juist tijdens deze momenten kunnen er mooie foto's gemaakt worden. Want dat is wat een lifestyle shoot is, het vastleggen van jullie leven zoals dat nu is. De knuffelmomentjes op bed, de verwondering en trots op jullie gezicht. Maar ook vieze luiers, flesjes en spuugdoeken. 

Natuurlijk mogen broertjes en zusjes ook op de foto! Naast foto's van de baby alleen en foto's van de trotse ouders maak ik ook foto's van het hele gezin. En van trotse broers en/of zussen met de newborn. Zo hebben jullie eigenlijk een 2-in-1 shoot van de baby én jullie gezin. 

Omdat de aandachtsspanne van jonge kinderen vaak beperkt is doen we de foto's met jonge broertjes en/of zusjes al aan het begin van de shoot. Natuurlijk wel pas op het moment dat ze een beetje gewend zijn aan de camera en het niet meer zo spannend vinden.

met het hele gezin

Newborn shoot Louen-2.jpg
Sarah © Suiker & Anijs-1.jpg

​De foto’s maak ik op een lifestyle manier. Jullie hoeven dus geen ingewikkelde poses aan te nemen. Ik wil jullie fotograferen zoals jullie echt zijn. Ik richt me vooral op de liefde en interactie tussen jullie. 

Lekker knuffelen op bed en van elkaar genieten. Natuurlijk help ik jullie af en toe en geef ik aanwijzingen voor de mooiste foto's. 

Naast foto’s van jullie als gezin maak ik ook beelden van de kleine alleen. De focus ligt bij een newborn shoot op het kleine en pure van een pasgeboren baby’tje. Ik maak dan ook mooie detailfoto’s. Die kleine oortjes, het schattige neusjes, de mini vingertjes en teentjes en die fijne haartjes. Daarbij leg ik jullie baby niet in allerlei poses, of in attributen zoals manden. Ook gebruik ik geen props, zoals haarbandjes, tule rokjes of mutsjes. 

geen ingewikkelde poses

licht en andere tips

Tijdens de shoot maak ik geen gebruik van flitsers. Ik fotografeer met het licht dat van buiten naar binnen komt. Het is daarom belangrijk dat we in de buurt van een raam kunnen fotograferen. Ook is het belangrijk dat er niet te veel dingen afleiden op de foto. Soms moeten we daarom even wat dingen anders neerzetten of iets weghalen. Ik help jullie daar gewoon bij, dus ga niet als een gek je hele huis opruimen :)

Voor de lichte en pure foto's is het heel fijn als jullie een licht overtrek op jullie bed hebben liggen. Qua kleding is het het mooiste als jullie rustige en neutrale kleuren dragen. Zonder drukke printjes of teksten. 

Je kunt hier meer over lezen in mijn blog

Newborn shoot - Rosa-32.jpg

Afspraken:

Super leuk dat jullie mij willen boeken. Van te voren leg ik jullie wel graag even wat spelregels uit :)

De foto's die ik maak tijdens de shoot gebruik ik ook voor mijn portfolio op social media en mijn website. Wil je dit liever niet? Geef dit dan bij het boeken van de shoot aan :)

Pasgeborenen zijn kwetsbaar. Daarom gelden er wat extra voorzorgsmaatregelen.

 

Om mijn werk goed uit te kunnen voeren zal ik niet altijd 1,5 meter afstand kunnen bewaren. Voordat ik jullie woning betreed zal ik mijn handen grondig desinfecteren. Jullie kunnen er ook van uitgaan dat ik klachtenvrij ben. Ook fijn om te weten: ik ben volledig gevaccineerd. 

Ik kom bij veel verschillende pasgeboren baby's thuis. De shoot kan daarom alleen doorgaan wanneer geen van ons allen klachten hebben. Hebben jullie klachten of twijfelen jullie? Neem dan even contact met me op, dan kijken we naar een andere datum. Heb ik klachten? Dan neem ik ook contact met jullie op en verzetten we de afspraak. 

Vind je het prettig als ik een mondkapje draag? Geen probleem. Laat het me van tevoren even weten. 

Bolle Buiken

Wist je dat je mij tijdens je zwangerschap ook alvast kunt boeken voor een zwangerschapsshoot?

bottom of page