top of page
Een kleuter springt op bed terwijl zijn baby zusje in de voorgrond ligt te slapen.
 • Wanneer moeten we boeken?
  Jullie kunnen een newbornshoot het beste boeken tijdens de zwangerschap. Zo weten jullie zeker dat ik een plekje vrij heb in mijn agenda. We plannen dan, op basis van de uitgerekende datum, altijd een globale datum in. Wanneer jullie kleine geboren wordt sturen jullie mij een berichtje en dan kijken we samen of de datum die we bedacht hebben nog past of dat we deze iets (naar voren of naar achteren) moeten verplaatsen. Hebben jullie nog niet geboekt en is de baby al geboren? Stuur me een whatsappje op 06 11 25 54 09. Dan kijken we samen of ik nog een plekje vrij heb voor jullie kleine :)
 • Vanaf wanneer (hoeveel weken) kunnen we het beste een shoot doen?
  Dat ligt echt helemaal aan jullie. Het echte newborn is er natuurlijk na een week of 3 (helaas!) al weer af. Dus wil je daar graag foto's van, dan raad ik jullie aan om in de tweede of derde week na de geboorte een shoot te plannen. Ben dan wel op tijd met boeken (tijdens de zwangerschap) want last minute lukt dit niet altijd in mijn agenda :) Wil je zelf wat meer gewend zijn, of wil je graag foto's waarbij de baby wat meer wakker is? Dan kun je beter wachten tot de kleine iets ouder is. Je baby is nooit 'te oud' om te fotograferen. Je bent dus ook nooit te laat! Echt iedere ontwikkeling is mooi en het waard om vast te leggen! Kijk ook eens in mijn blog, daar vertel ik jullie meer :)
 • Welke kleding kunnen we het beste aantrekken?
  Het is het mooiste wanneer jullie lichte en neutrale kleding dragen. Denk aan (gebroken)wit en beige. Of andere aardetinten. Ook pastelkleuren zijn heel mooi. Vermijd kleding met teksten of drukke prints. Het is voor de foto mooi (en rustig) wanneer jullie kleding op elkaar afgestemd is. Wissel lekker af qua kleuren, maar zorg dat mooi matcht bij elkaar en dat de kleuren niet te fel zijn. Voor de kleine werkt het vaak juist weer wel heel mooi op de foto's wanneer hij of zij een licht pakje aan heeft met een klein printje. Zo zijn er schattige witte broekjes met figuurtjes in zachte kleuren. Kijk eens bij mijn portfolio voor voorbeelden. Kijk ook eens op mijn blog voor meer tips :)
 • Moeten we ons hele huis opruimen?
  Haha, nee hoor. Hoe jonger de baby, hoe rommeliger de woning meestal is. Er komt in die eerste periode zo ontzettend veel op je af. Opruimen schiet er dan vaak een beetje bij in. En dat is logisch. Mijn huis was ook ontploft. Overal spuugdoekjes, flesjes en billendoekjes. Ik maak vooral foto's in de woonkamer, de babykamer en de ouderslaapkamer. Natuurlijk is het fijn als er geen luiers of kolfapparaten rondslingeren en de ergste 'rommel' een beetje opgeruimd is. Samen kijk ik vervolgens met jullie wat we het beste even weg kunnen leggen omdat het storend is op de foto's. Zorg vooral voor een licht overtrek op jullie bed. Dat geeft rust en mooie frisse foto's.
 • Hoe maak je die mooie lichte foto's?
  Om mooie lichte foto's te kunnen maken is er één ding heel belangrijk. En dat is licht. We maken de foto's dan ook vaak in de buurt van het raam. Ook is het fijn als er in de buurt van het raam een rustige (witte) muur is. Ik kijk daarom in jullie woning altijd welke plekken het beste zijn om de foto's te maken. Het kan zijn dat we het bed een stukje moeten schuiven, of dat we even iets van de muur af halen. Daarnaast is het écht heel fijn als jullie een wit dekbedovertrek op jullie bed hebben liggen. Hebben jullie die niet? Dan hoeven jullie die echt niet speciaal voor de shoot aan te schaffen, Laat het me even weten, dan neem ik een schone set mee.
 • Hoe lang duurt het voordat we de foto's krijgen?
  Ik probeer jullie foto's zo snel mogelijk te leveren. In ieder geval binnen twee weken na de shoot. Jullie hoeven dus nooit lang te wachten :)
 • Hoe gaat het met de betaling?
  Ik werk altijd met een aanbetaling van €50,- om een plekje in mijn agenda vast te leggen. Zo weten jullie zeker dat ik plek heb en weet ik zeker dat de shoot doorgaat ;) De restant betaling moet binnen zijn vóór de shootdatum.
 • Kunnen we ook een cadeaubon bestellen?
  Wat leuk dat je iemand een newborn shoot cadeau wil doen! Als fotograaf (en moeder) vind ik dit het allerleukste cadeau. Je kunt bij Suiker & Anijs een cadeaubon bestellen voor een hele shoot of voor een bedrag naar keuze. Wil je er een bestellen? Vul het contactformulier in, e-mail me (info@suiker-anijs.nl) of stuur me een Whatsappje op 06 11 25 54 09
 • Heb je een studio?
  Ja, ik heb een hele mooie en lichte fotostudio. De meeste mensen vinden het fijn als ik bij hen thuis kom voor de fotoshoot. Jullie kunnen lekker thuis blijven in jullie eigen fijne bubbel en hoeven niet te slepen met een luiertas en maxi Cosi. Willen jullie liever foto's komen maken in mijn huiselijk ingerichte fotostudio? Dan mag dat natuurlijk ook! Ik heb een daglicht studio in het centrum van Dordrecht waar jullie terecht kunnen voor een (newborn) fotoshoot. Er is een verschoningskussen aanwezig en de verwarming kan lekker hoog zodat de temperatuur ook in de winter aangenaam is voor jullie newborn.
 • Lever je ook raw bestanden?
  Nee. Sorry. Ik wil graag een constante kwaliteit kunnen bieden en daar hoort een zorgvuldige nabewerking bij. Jullie krijgen dus alleen bewerkte beelden :) Uit de bewerkte beelden mogen jullie wel zelf een selectie maken. Zo krijg je dus wel de beelden die je zelf het allermooiste vindt.
 • Mogen we de foto's online plaatsen?
  Ja natuurlijk! Dat vind ik alleen maar leuk. Want wat is er nou leuker dan ouders die trots zijn op de foto's (en natuurlijk op hun baby) en dit willen delen met de wereld? Ik zou het heel erg waarderen wanneer jullie mij wel even taggen als jullie de foto's geplaatst hebben.
 • Kunnen we ook een album bestellen?
  Jazeker! Stuur me een mailtje en je krijgt van mij een pfd bestand met de prijslijst. Foto's komen pas echt tot leven wanneer je ze in je handen kan houden. Ik ben er daarom echt een voorstander van om de beelden te laten afdrukken.
 • Gebruik je flitslicht?
  Nee, ik gebruik natuurlijk licht. Dat betekent dat we daglicht nodig hebben en de foto's vaak dicht bij een raam zullen maken. In de wintermaanden kan het behoorlijk donker zijn. De newbornshoots plan ik dan niet voor 11:00 uur en niet na 15:00 uur in. Dat betekent dat ik in de wintermaanden minder newborn shoots aan kan nemen. Is het écht een hele donkere dag? Dan kan het zijn dat we de shoot moeten verplaatsen. Dit komt bijna nooit voor, maar als het voorkomt spreken we zo snel mogelijk een nieuwe datum af. Soms kiezen ouders er voor om foto's te laten maken tijdens het douchen met de kleine. Als er geen daglicht in de badkamer komt kan het zijn dat ik wel moet flitsen. Ik heb mijn flitsers daarom voor de zekerheid altijd bij me :)
bottom of page