top of page

Nesteldrang

Ik ben pas op de helft (20 weken en 3 dagen, ja ik houd de dagen nog bij) en ik heb het alweer te pakken. Onbedwingbare nesteldrang. Het liefste ben ik de hele dag thuis en rommel ik daar lekker wat aan.


Qua kleding ben ik ook al helemaal los gegaan. Wat achteraf niet zo super handig is, want ik heb geen idee wat het weer gaat doen eind mei en ik heb nu vooral lange mouwen gekocht. En veel, veel te veel in maat 50. Waarschijnlijk groeit ze er in no time uit, maar dan kan ik ze tenminste nog gebruiken voor newborn fotoshoots ;)Bijkomend voordeel van deze nesteldrang is wel dat iedere ruimte in huis aangepakt wordt. Zo hebben wij boven op de overloop een ingebouwde kast waar elke keer weer meer spullen bij gepropt werden. Die kast heb ik vorig weekend eindelijk opgeruimd. Dat stond al jaren op mijn lijstje. Ik haalde er van alles uit. 4 (!) reistassen, een printer, hangers vol met kleding die ik al jaren niet gedragen had, enveloppen, badhanddoeken, hoezen voor om de statafels, heel veel schoenen, echt heel veel, een baby zwemband, dekbedovertrekken, kussens, puzzels en nog zo veel meer. Ik wist dat de kast groot was en dat we er alles in stopten wat we ergens kwijt moesten, maar dat er zo veel in paste én zat had ik niet gedacht. Al deze spullen zijn nu eindelijk uitgesorteerd en hebben een nieuw plekje gekregen.


Maar niet alleen de kast op de gang, ook mijn eigen kledingkast, de oude commode die vervangen gaat worden en de voorraadkast zijn opgeruimd. Nu nog hopen dat ik deze opgeruimde staat kan volhouden tot de baby er is :)


Nu denk je misschien: leuk zo'n opgeruimd huis, niks aan de hand toch? En het is ook zeker fijn, ware het niet dat ik het opgeruimde huis en de lege kasten in no time weer aan het vullen ben met nieuwe babyspullen. Zo heb ik besloten dat er deze keer toch een baby nestje moet komen, heb ik me laten verleiden tot het kopen van een hele mooie nieuwe wieg én kwam ik er achter dat het misschien toch niet zo handig was om het oude ledikantje naar de kringloop te brengen toen Noëlle overging naar een grote meiden bed. Oh en ik kwam er ook achter (pro tip!) dat je de baby kruiken moet bewaren mét water in de kruik, omdat ze anders blijkbaar sneller lekken wanneer je ze opnieuw gaat gebruiken. Die van ons lagen al 3,5 jaar (léég, je raadt het al) in de kast en zijn dus nu ik dit weet ook aan vervanging toe. Ach, zo houden we de economie draaiende.


HET nieuwe wiegje. Mooi is ie he :)


Van nesteldrang (en zwanger zijn in het algemeen) word ik ook heel ongeduldig. Ik vind het bijvoorbeeld heel vervelend dat het ledikantje pas halverwege maart komt, want ik wil gewoon verder met het kamertje. En dat slaat natuurlijk nergens op, want de baby slaapt het eerste half jaar toch nog bij ons op de kamer en niet in haar ledikantje. Nou ja, niemand heeft gezegd dat zwangere vrouwen altijd redelijk zijn ;)


Heb jij ook last van nesteldrang? Of tips om er mee om te gaan? Stuur me vooral een berichtje!

Comentários


bottom of page