top of page

Vluchtkoffer

Haha eigenlijk is het wel grappig dat ik, als een soort ervaringsexpert, nu een blog schrijf over wat er in je vluchtkoffert moet. Want wat wij allemaal mee hadden, echt niet normaal. Ik weet niet wat we dachten dat we gingen doen in het ziekenhuis, maar het leek alsof we op vakantie gingen. Heerlijk naïef waren we.


Sean en ik lezen graag. Dat weet iedereen die ons een beetje kent. Ons huis ligt vol met boeken. Zonder boek zitten is voor ons echt wel een kleine ramp. Dus naar het ziekenhuis namen we ook boeken mee. Ik werd ingeleid en dan kan het zo maar een hele dag duren voordat je ook maar iets begint te voelen. Hadden we ons laten vertellen. Sean vroeg: “neem je een boek mee?” En ik keek hem aan alsof hij iets heel geks gevraagd had. Natuurlijk nam ik een boek mee. Maar welk boek? Ik had nog wat nieuwe boeken liggen. Ik nam er uiteindelijk 3 (!!) mee. Je weet immers nooit of je lekker in een boek komt, dus je hebt een back-up nodig. En als je eerste boek uit is heb je nog een volgend boek nodig. Ik kwam dus op drie boeken. Sean hanteert dezelfde strategie en had ook al drie boeken gepakt. Grijnzend keken we elkaar aan. We hadden er zin in. Samen namen wij dus zes leesboeken mee. Naar het ziekenhuis. Waar ik ging bevallen. Het zal je niet verbazen dat ik geen letter heb gelezen.

Achteraf vraag ik me af wat me bezielde, maar op dat moment leek het volkomen logisch. We hadden óók een laptop en een puzzelboekje mee. En vier broodjes bapao. Met die broodjes was ik overigens wel heel blij, die hebben we allemaal opgegeten zodra Noëlle geboren was. Van baren krijg je trek.


Wat je moet weten is het volgende: wanneer je in het ziekenhuis gaat bevallen krijg je minimaal twee verschillende kamers (de verloskamer en de kraamsuite). Wij kregen in totaal drie verschillende kamers omdat ik eerst ingeleid werd en er nog niet zoveel ‘verlost’ werd. En wanneer je van de ene naar de andere kamer gaat gebeurt er veel. Maar al die tassen, die moeten ook mee. Ik schaamde me kapot toen we na de ruggenprik ineens in een andere kamer kwamen en ik me realiseerde dat er dus een verpleegkundige geweest was die al die boeken en tassen had verplaatst. Dus: travel light. Alsof je met Transavia gaat vliegen zeg maar. Het liefst met wieltjes onder je koffer.


En nu dan een lijstje met dingen die je echt nodig hebt.

- Snacks (voor tijdens en na de bevalling. Je wil eten en waarschijnlijk iets anders dan de maaltijd die het ziekenhuis voor je bedacht heeft)

- Kleding om in te bevallen (trek het op tijd aan. Ik bedacht me na de ruggenprik pas dat ik mijn bevaljurkje van het bevaljurkje.nl aan wilde. Dat was dus te laat. Achteraf blijk je ook prima te kunnen bevallen in een bh, maar dat terzijde). Het is handig als je knoopjes hebt zodat je het makkelijk open kunt doen voor huid op huid contact.

- Onderbroeken, van die grote waar je kraamverband in kan. Je krijgt wel van die gaasbroekjes van het ziekenhuis maar ik vond het prettig om daar iets over te kunnen dragen.

- Shampoo. Ik was de mijne vergeten maar had mijn haren graag even gewassen met fijne shampoo.

- Een fijne set kleding voor als je naar huis gaat. Je past nog niet in je oude kleding, maar die zwangerschapslegging is ook te groot. Dus iets daar tussenin. Met stretch, dat comfy zit.

- Kleding voor de baby. Maar die heb je vast al klaar liggen ;) Denk trouwens ook aan een mutsje en sokjes

- Extra kleding voor het geval je toch een nachtje extra moet blijven..

-Telefoonoplader

- Een speen (als je van plan bent om die te gaan aanbieden)

- Een flesje (als je flesvoeding gaat geven heb je je eigen flesje nodig)

- De maxicosi. Zonder maxicosi mag je niet naar huis.

- Dekentjes etc. om de kleine mee in te pakken als je naar huis gaat

- Haarelastiekjes

- Een voedingsbh, als je borstvoeding wil gaan geven.


Nou en verder heb je dus dingen nodig die je zelf vast al bedacht had (tandenborstel, je lenzen(doosje), huissleutels, pinpas etc.)


Ooh, en vergeet niet om het nummer van de kraamzorg ergens op te slaan. Die wil je bellen voor je naar huis gaat!
Comentários


bottom of page