top of page

Newborn fotoshoot in mijn daglichtstudio in Dordrecht

Om het toch maar eens uit te proberen, dat shooten in de studio, heb ik laatst een baby fotoshoot gedaan in mijn daglichtstudio in het centrum van Dordrecht. Eigenlijk vind ik het altijd heel leuk om bij mensen thuis te fotograferen én vind ik dat je eigen woonomgeving ook echt van toegevoegde waarde is op de foto's. Maar, omdat ik die fotostudio nou eenmaal heb, hij heel neutraal is qua inrichting én er een bak met daglicht binnenkomt wilde ik toch eens weten hoe het zou zijn om een newborn in de studio te fotograferen. En wie kan ik dan beter uitnodigen dan mijn vriendinnetje met haar lieve baby Mila?


Bij wieg&co heb ik het mooiste wiegje gekocht dat er is. Vind ik zelf dan. Deel je die mening en wil je 'm ook? Klik dan hier voor de link. Het wiegje is hoe dan ook heel fotogeniek ;)

De ochtend van de fotoshoot wilde ik het wiegje nog even gauw uitpakken en in elkaar zetten. Dat duurde toch wat langer dan verwacht door de hoeveelheid verpakkingsmateriaal. Ik vond het dan stiekem ook helemaal niet erg toen ik een Whatsappje kreeg dat het model wat later was door file. Dat gaf mij net dat beetje extra tijd.


Toen het rotan wiegje uitgepakt was en in elkaar zat was het wel prachtig hoor. Ik was op slag verliefd. En dan lag er nog niet eens een kindje in.


Ik kreeg een appje, Francesca stond beneden voor de deur en vroeg of ik even wilde helpen met de spullen. In je eentje slepen met een maxi Cosi, meerdere kledingsetjes én een luiertas is toch altijd een gedoe. Hop met mijn zwangere buik naar beneden en sjouwen maar :)


Ik moest even slikken hoor, wat was Mila al weer gegroeid sinds ik haar voor het laatst gezien had. Het is zo chliché, maar zo waar. Ze groeien zo ontzettend hard. Ik had een boxpakje in 56 klaar liggen waar ik haar graag in wilde fotograferen, gelukkig paste ze die nog nét. Een ander schattig broekje was helaas al weer te klein. Het boxpakje is overigens van Moms & Mini's, een tip als je nog iets fijns wil als geboortepakje of als speciaal kledingsetje voor de fotoshoot.


In de studio staat een mozesmandje waar je de baby in kunt omkleden en/of verschonen.


En het verschoonmandje kan ook perfect gebruikt worden voor het maken van foto's.

Baby ligt in een mozesmandje op een gebroken wit dekentje en een oranje hoeslaken

Op het teddy bankje van Woood kan heerlijk geknuffeld worden. En natuurlijk heb ik alle fijne stofjes en wolletjes klaargelegd om te gebruiken in de foto's. En Mila? Die lacht als en is ontzettend vrolijk! Je gelooft het bijna niet, maar deze foto's zijn gemaakt op een ontzettend bewolkte winterdag in januari, zónder dat er ook maar een (studio)lamp aan te pas hoefde te komen. Door een groot dakraam in de fotostudio is er overdag de hele dag meer dan voldoende licht om frisse en lichte foto's te kunnen maken.


En dan is het tijd om de wieg uit te proberen. Mila mag er als allereerste in liggen. En ik geloof dat hij is goedgekeurd :)


Deze mooie gebreide trui is van Babystyling. Lekker warm én zacht.


Even fijn knuffelen met mama.En natuurlijk kunnen ook een paar behind the scenes van mij aan het werk niet ontbreken. Mocht je het nieuws gemist hebben, ik ben zwanger van de tweede!!


Ik kan wel zeggen dat het fotograferen in de fotostudio geslaagd was, ook met een pasgeboren baby. Heb jij nou een huis waarvan je denkt dat het te donker is voor een fotoshoot? Of zie je het helemaal niet zitten om tijdens de kraamtijd je huis op te ruimen? Of misschien gaan jullie binnenkort wel verhuizen en heb je eigenlijk nog helemaal geen fijn plekje voor de baby kunnen maken. Of misschien spreekt een fotoshoot in de studio je sowieso wel meer aan. Wees dan van harte welkom voor een fotoshoot in de daglicht studio! Daar heb je toch het fijne huiselijke gevoel in de foto's, maar je hebt er verder geen omkijken naar. Ik zorg dat de verwarming lekker aan staat, dat er thee en koffie is én beschuit met muisjes. Want dat hoort er natuurlijk wel bij!


Hopelijk tot snel,


Liefs SarahComments


bottom of page