top of page

Newborn fotoshoot in Moordrecht

Op kraambezoek bij Baby Mila

Vorige week was mijn werkdag wel heel erg leuk.Ik mocht namelijk op babybezoek bij mijn lieve vriendin Francesca. Begin november is zij moeder geworden van de prachtige Mila en ik mocht het gezinsgeluk niet alleen komen bewonderen, maar ook meteen vastleggen in een newborn reportage.

Eerder mocht ik haar al fotograferen toen ze met haar grote liefde Emiel trouwde. Ook toen ze haar nieuwe schoonheidssalon FRANCC begon was ik degene die de foto’s voor de website mocht komen maken. En nu vroeg ze me dus ook dit bijzondere moment in haar leven vast te leggen. Ik ben als ‘tante’ Saar natuurlijk behoorlijk bevooroordeeld, maar wat was ze schattig! En wat deed ze het goed tijdens de fotoshoot. En wat ben ik enorm trots op Frances, heel tof om haar nu ook als moeder te zien.


Toen ik aankwam lag de pasgeboren Mila heerlijk te slapen in haar babynestje op de bank.

Ik was er bij toen het nestje als cadeautje gegeven werd tijdens de babyshower. Heel leuk om het meisje er nu in te zien liggen.

Nog even gauw een haarbandje op en dan is deze newborn helemaal klaar voor haar fotoshoot.

Zelfs slapend poseert ze al perfect voor de foto's.


Pasgeboren baby's hebben nog veel donshaartjes, ontzettend schattige poriën op hun neusje en alles is nog zo klein. In die eerste weken veranderen ze zo ongelofelijk snel en soms lijkt het wel of je elke week een 'ander' kindje hebt. Ik probeer daarom altijd duidelijke detailfoto's te maken. Zo kun je later terugkijken naar hoe hij/zij er ook al weer uit zag zo vlak na de geboorte.We gaan lekker naar boven voor een paar foto's van Mila op het bed van papa en mama. Ik heb een wit dekbedovertrek over het bed gelegd zodat ik frisse en lichte foto's kan maken.

Ik ben dol op dit witte dekbed met wafelstructuur. Mocht je 'm ook willen, ik heb hem besteld bij Wehkamp.

Een newborn gaapt en rekt zich uit tijdens een newborn fotoshoot aan huis

Kleine Mila sliep heerlijk verder en gaf mij alle ruimte om haar op de foto te zetten :)

Misschien had ik je, als lezer, even moeten waarschuwen voor deze ontzettend zoetsappige mooie foto's. Er komen er nog meer :)


Ooh ik ben echt een sucker voor trotse vader foto's. Want kijk papa Emiel eens trots zijn op zijn mooie dochter.


Natuurlijk wilden we ook wat foto's maken in het babykamertje van Mila. Ook al komt een baby vaak nog weinig in zijn of haar eigen kamer, als ouder heb je er wel veel tijd en aandacht aan besteedt. Toen ik zwanger was van mijn oudste heb ik heel wat uren in haar kamertje doorgebracht. Dan zat ik gewoon in de schommelstoel met een knuffeltje op schoot en dan fantaseerde ik over hoe het zou zijn als ze er ein-de-lijk was.

Mila begon op dit moment een beetje trek te krijgen. Tijd voor een flesje, beneden op de bank.

Nog voordat het flesje op was viel de kleine weer in slaap. Zoals alleen newborns dat kunnen.

Nu Mila na haar flesje weer helemaal tevreden was en diep in slaap gevallen was konden we nog een paar foto's maken. Ik let tijdens een newborn fotoshoot altijd goed op of de baby het allemaal nog trekt en niet te overprikkeld raakt.


Kijk nou wat een compleet tevreden houding Mila hier aanneemt op bed. Ze ligt heerlijk ontspannen, met haar beentjes opgetrokken in de lucht.


En als die voetjes dan zo in de lucht liggen dan is het als moeder heel moeilijk om ze niet even vast te pakken en er een kusje op te drukken ;)

Een moeder kust de kleine teentjes aan het babyvoetje van haar dochter.

Heel even ging er 1 oogje open. Maar door het heerlijke warme knuffeldekentje viel Mila snel weer in slaap.

Een pasgeboren baby rekt zich uit op een zacht dekentje.

Wat een prachtig kindje hè.


Nu ik mijn gouden kraambezoek regel (maximaal een uurtje!) door de fotoshoot toch al overtreden had, kon ik best nog even blijven kletsen met Francesca. Gezellig zaten we op bed terwijl ik af en toe nog een foto maakte. En ik mocht ook nog even heerlijk knuffelen met Mila. En dat was, wetende dat ik zelf een kleintje in mijn buik heb, toch wel extra bijzonder.

En wie beweert dat pasgeboren baby's niet lachen en dat het alleen 'een reflex' is, daar geloof ik helemaal niks van. Dit is toch echt een lachje hoor ;)


Nogmaals, welkom lieve Mila. Ik ben heel blij dat je er bent <3


Comments


bottom of page