top of page

Waarom Suiker & Anijs?

Bij de geboorte van een baby hoort beschuit met muisjes. En muisjes worden gemaakt van suiker en anijszaad. Daarom Suiker & Anijs :)


Ik ben sinds de geboorte van Noëlle (onze dochter) echt verslaafd aan beschuit met muisjes. Dat is eigenlijk wel een grappig verhaal.

Toen ik nog zwanger was heb ik Pinterest afgezocht naar 'traktatie' ideeën voor tijdens de kraamweek. Ik wilde mijn gasten iets bijzonders voorzetten. Niet zo'n standaard beschuitje met wat muisjes er op. Vond ik stom. En daarbij, ik lustte helemaal geen beschuit met muisjes. Beschuitjes prima, maar die anijszaadjes met een roze, blauw of wit laagje van suiker, gedver! Ik kon niet echt iets leuks vinden, overal werden die muisjes op gestrooid. Zoenen met muisjes. Cupcakes met muisjes. Chocoladeflikken met muisjes. Cake met.... ja je raadt het al: muisjes. Er was geen ontkomen aan. Ik heb het dus maar opgegeven en heb twee rollen beschuit en een pak met roze muisjes gehaald. Twee rollen leek me wel genoeg want door Corona zouden er niet echt heel veel mensen op bezoek komen.


Op 8 februari werd Noëlle om 03:44 geboren. om 5 uur kreeg ik een beschuitje met muisjes. Ik geloof dat ik in mijn leven niet zoiets lekkers heb gegeten. Ik moet er misschien bijvertellen dat ik de koolhydraten al maanden had afgezworen vanwege zwangerschapsdiabetes, dus dit was weer de eerste keer dat ik zonder piekeren iets met veel suiker kon eten. Man wat heb ik zitten smullen.

In de kraamweek kwamen er niet zo veel mensen op bezoek. Alleen opa's en oma's. Vanwege corona, je kent het wel. Die twee rollen beschuit zijn toch op gegaan. Waar ik beschuit met muisjes eerst helemaal niet lekker (ik geloof dat ik de term 'vies' gebruikte) vond, vond ik ze na de geboorte van Noëlle echt geweldig.


Nu, tien maanden later, eet ik nog dagelijks een beschuitje met muisjes. Roze. Die blauwe vind ik niet lekker ;)


Baby newborn shoot door newborn fotograaf Sarah van Suiker & Anijs. Beschuit met blauwe muisjes

Wist je trouwens dat men vroeger dacht dat Anijs goed was voor de kraamvrouw? Het zou de baarmoeder sneller terug laten keren naar de oorspronkelijke grootte en het zou ook goed zijn voor de borstvoeding. En omdat er toch zoveel anijs in huis was voor de kraamvrouw, kreeg de kraamvisite ook 'kraamanijs'. Uiteindelijk is de traditie van beschuit met muisjes ontstaan.

Comments


bottom of page