top of page

Newbornshoot in Dordrecht

Nadat ik het huwelijk van Rianne & Sven heb gefotografeerd én de zwangerschap van Rianne heb vastgelegd, werd ik óók nog gevraagd als newborn fotograaf nadat baby Niene geboren was. Hoé leuk is dat? Heel bijzonder om zo veel bijzondere momenten in het leven van mensen mee te mogen maken.


Laat me jullie voorstellen aan: Niene.

Toen ik binnen kwam lag de kleine meid heerlijk te slapen in haar box. Er stond een mooie mand naast met haar naam er op. Deze hadden ze als kraamcadeau gekregen, echt een leuk idee. Mocht je nog een kraamcadeautje nodig hebben, door er je voordeel mee. Dikke tip!


Natuurlijk hebben we eerst even bij-gekletst. Het voelde bijna alsof ik bij vrienden op bezoek kwam, in plaats van aan het werk was. Ik zat lekker op de bank met een kopje thee, een beschuitje met roze muisjes én mijn camera in de aanslag. Toen ging de bel. De oma van Rianne, de overgrootoma van Niene, stond voor de deur. Rianne vertelde me dat haar oma elke dag wel even kwam kijken bij de pasgeboren baby.


Omdat Niene zo lekker lag te slapen begonnen we met de foto's van haar alleen. Tijdens een newborn shoot probeer ik de foto's van de newborn alleen (dus zonder ouders of broertjes/zusjes) zo veel mogelijk te maken wanneer de baby nog slaapt. Dit werkt het makkelijkst.Dat was leuk bedacht, maar Niene werd al snel wakker. Dat betekende lekker knuffelen op bed met papa en mama terwijl ik de foto's maakte. Heerlijk ontspannen!


De babykamer was met veel zorg uitgekozen en werkelijk een plaatje! Daar hebben we dus ook lekker veel foto's gemaakt.


Tijdens een newbornshoot gebruik ik het liefst het hele huis. Het is later heel leuk om ook jullie huis terug te zien op de foto's. Zo maakten we tijdens deze shoot foto's op de bank tijdens de flesvoeding. Maar ik maakte ook gezinsfoto's in de keuken tijdens het wiegen van Niene.


Na het flesje gingen we weer naar boven, maar Niene had nog steeds trek. Een mooi moment voor een aantal borstvoedingsfoto's. Na een voeding vallen newborns vaak nog diep in slaap en worden ze helemaal slap. Een echte milk-coma. Een mooi moment voor nog wat laatste slapende foto's.


Lieve Rianne en Sven, ik wens jullie heel veel geluk samen met jullie prachtige meisje! Ik hoop jullie weer te zien als Niene 1 jaar wordt, voor een shoot op de Vrachelse heide. Laten we er een traditie van maken :)Comments


bottom of page