top of page

Newbornshoot in Berkel en Rodenrijs

In de zomer kreeg ik een aanvraag voor een newborn fotoshoot van de (toen nog) zwangere Kimberley. Ze wilde graag een newborn fotoshoot wanneer hun tweede zoon geboren zou zijn. Super leuk, een baby fotoshoot die eigenlijk stiekem ook een beetje een fotoshoot van het hele gezin is.


We begonnen met een aantal foto's van het hele gezin, gezellig op bed. Jonge (grote) broers en zussen vinden het vaak nog lastig om de aandacht er lang bij te houden en zijn al snel klaar met stil in de buurt van de baby zitten. Ik begin daarom, als de peuter of kleuter het niet te spannend vindt, graag met de gezinsfoto's. Dan hebben we die er maar vast op staan ;) En de ervaring leert dat ze later altijd nog een keertje komen kijken wat er allemaal gebeurt. Zo'n kleine newborn in het gezin is toch wel heel interessant.

Moeder zit met twee kinderen op bed tijdens een newborn fotoshoot in Berkel en Rodenrijs.

Natuurlijk mag trotse broer Bob ook even alleen met zijn baby broertje Niek op de foto. Wat doet hij het knap hè, deze bijna 3 jarige met zo'n klein babytje.


Nu al zo gek op elkaar :) Al is de grens tussen knuffelen en bijna stoeien op die leeftijd nog wat lastig in te schatten dus zijn mama's beschermende handen nooit ver weg :)

Newborn fotoshoot in Dordrecht door een newborn fotograaf

Er werd lekker veel geknuffeld op het bed. Wit beddengoed werkt altijd lekker tijdens newbornshoots. Dit zorgt voor weinig afleiding en frisse foto's. Als jullie zelf geen wit beddengoed hebben neem ik met alle liefde mijn eigen set mee. Het beddengoed op deze foto's is ook van mij :)

Soms is er genoeg geknuffeld en wil de peuter gewoon even op bed springen, heerlijk toch ;) En kijk eens hoe geïnteresseerd de kleine Niek al naar zijn grote broer kijkt.

Peuter springt op bed tijdens de newborn fotoshoot.

Natuurlijk maakte ik, naast gezinsfoto's, ook foto's van de newborn alleen. Die mogen bij een newbornshoot tenslotte niet ontbreken. Maar het blijft als ouders lastig om van zo'n schattige baby af te blijven, er werd al vrij snel weer lekker geknuffeld :)

Zwart wit foto van baby tijdens een newbornshoot in Dordrecht.

Tijdens een lifestyle newbornsessie probeer ik ook zoveel mogelijk het 'normale' leven met een baby vast te leggen. De voedingen, het verschonen, het troosten bij krampjes. Baby Niek had veel last van krampjes en vond het fijn om veel vastgehouden te worden. Tijdens de fotoshoot bewegen we mee met het ritme van de baby. Dat de kleine zich prettig voelt is het allerbelangrijkste.

Moeder geeft pasgeboren baby een flesje in de babykamer.

Tijdens het flesje ging papa even met Bob spelen op de nieuwe kamer van Bob. Ik vind het dan altijd heel waardevol om ook daar even snel wat foto's van te schieten. En hóe leuk is deze kinderkamer?

Vader bouwt met peuter een treinbaan op zijn kinderkamer.

Baby Niek voelde zich na een flesje een stuk fijner en kon er weer even tegenaan :) We kregen zelfs een klein slaperig glimlachje te zien.


Na nog wat laatste foto's laat ik dit gezin weer lekker van elkaar genieten. De newborn is moe en toe aan een heerlijk dutje. Ook voor grote broer Bob wordt het tijd om lekker wat te gaan eten en te spelen. Een fotoshoot is toch altijd weer behoorlijk vermoeiend, dus het is altijd slim als je die dag verder niks (groots) gepland hebt staan. Mijn telefoon is inmiddels een paar keer gegaan en ik zie een Whatsappje met een spoed aanvraag. Als ik opschiet haal ik dat die dag nog net.Comments


bottom of page