top of page

Newborn fotoshoot Dordrecht

Nog net voor mijn vakantie nam Yola contact met mij op, of ik nog tijd had voor een newbornshoot op korte termijn. Ik vroeg haar of de volgende dag schikte, want voor de rest had ik geen plek meer in mijn volle agenda. Dat was op heel korte termijn, maar het kon. De volgende dag stond ik dus om 10 uur op de stoep. Zo snel kan het soms gaan :)

Geboortebord in lente stijl


Hoe leuk is trouwens dit geboortebord? Het geboortekaartje zag er precies zo uit en daar is dit geboortebord van gemaakt.


Toen ik binnen kwam lag baby Yulia heerlijk in de box te slapen in een ontzettend schattig boxpakje. Dat slapen heeft ze eigenlijk volgehouden tot 5 minuten voordat ik wegging. Grappig hoe baby's nu al volkomen hun eigen plan volgen en zich niets aantrekken van de verwachtingen van de mensen om hun heen.


Omdat je nooit weet hoe snel de kleine wakker wordt hebben we eerst wat foto's van het kleine pasgeboren meisje alleen gemaakt. Op het grote bed van papa en mama. Om de lichte en frisse foto's te krijgen die mijn stijl kenmerken had ik, op verzoek, zelf wit beddengoed mee genomen.

Yulia sliep heerlijk door en vond het helemaal prima zo. Tijd voor wat knuffelmomenten met papa en mama. Het fijne aan een newbornshoot is dat je de hele tijd mag knuffelen met je kleine wondertje. Ik vind het belangrijk dat een shoot vooral een fijne ervaring is waar jullie met plezier op terugkijken.

Foto newbornshoot op ouderslaapkamer

De babykamer van Yulia was een perfecte plek voor nog meer foto's van dit jonge gezin. Het was helemaal af, echt een meisjeskamer met heel lief hartjesbehang, roze accenten, een super gave stoel en prachtig gestylede muur achter de commode.

Ik was helemaal weg van de knopjes op de commodekast in dit kamertje. Het waren gouden met witte knopjes in de vorm van blaadjes, bloemetjes en verschillende gouden diertjes. Echt heel leuk gedaan.

Tijdens de newbornshoot probeer ik zoveel mogelijk wisselende beelden te maken. Dat doe ik door verschillende standpunten, detail- en overzichtsfoto's, maar ook door foto's op verschillende plekken in huis te maken. Tijdens deze shoot hebben we dan ook een paar foto's in de woonkamer gemaakt. Toch leuk als je later op de foto's nog een keer terug ziet hoe de meubels toen ook alweer stonden, hoeveel geboortekaartjes er op hingen of welk boxkleed er in die eerste weken in de box lag.

Yulia had nog ontzettend schattige donshaartjes op haar oortjes, een detail dat ik altijd graag vastleg voor ouders.

Donshaartjes op babyoortje, babyshoot in Dordrecht

Tijdens een lifestyle shoot documenteer ik ook de alledaagse dingen, zoals het omkleden en verschonen van een luier. Maar ook zoals het geven van een flesje of borstvoeding als jullie dat willen.

Op dit moment, aan het einde van de shoot, werd Yulia voor het eerst een beetje wakker. Tijd voor een voeding. Nadat ik nog gauw een paar foto's gemaakt heb waarop de newborn haar oogjes open had heb ik afscheid genomen van dit leuke gezin.


Ik wens jullie heel veel geluk! Geniet van elkaar :)

Comments


bottom of page