top of page

Newborn shoot in Rijswijk

Deze week was ik in Rijswijk om newborn foto's te maken van Rosa. Ik kwam binnen in een écht meiden gezin. Drie dochters. Je kunt je voorstellen dat dat een heleboel (stijlvol!) roze was.

Handjes op de rug van de baby tijdens een newbornshoot in Rijswijk

Rosa heeft twee grote zussen. En wat waren die trots. Ze wilden het liefst de hele dag met hun baby zusje knuffelen en haar overladen met kusjes. En dat deden ze ook. En dat levert hele schattige foto's op. Ik heb tijdens deze shoot relatief weinig foto's gemaakt van de newborn alleen, het was gewoon veel te leuk om foto's te maken van hen alle drie. En hoe goed matchen de outfits van deze zusjes?


Newborn fotograaf uit Dordrecht tijdens een newbornshoot in Den Haag. De zusjes houden de baby vast

Newborn shoot door een newborn fotograaf uit Dordrecht. Fotografie aan huis in Rijswijk

Ik ben zelf normaal helemaal niet zo van de strikjes. Misschien komt dat omdat mijn kleine meid nog van dat kuikenhaar heeft met hier en daar een kale plek. Maar toen ik deze meisjes zag met hun strikjes wilde ik eigenlijk meteen een hele lading bestellen. Want dit is toch té leuk?


Voordat we naar de slaapkamer gingen voor foto's op het 'grote bed' moest er eerst even gevoed worden. Omdat ik lifestyle foto's maak fotografeer ik dit soort momenten ook graag. Mama Jorieke wilde zelf ook heel graag nog mooie foto's van de borstvoeding, dus dat kwam goed uit!

Foto van borstvoeding door newborn fotograaf uit Dordrecht

Je zou bij dit perfecte plaatje bijna denken dat ik de meiden gevraagd heb om er bij te komen zitten. Maar nee, ze kwamen er uit zichzelf lekker bij. Nou daar kan ik als fotograaf alleen maar heel erg blij van worden.

Foto van borstvoeding moment tijdens een newborn fotoshoot in Rijswijk

Na het drinken nog een heerlijk knuffelmomentje op de bank en toen gingen we naar boven. Op het grote bed.


Dat is natuurlijk altijd dikke pret dus er werd niet alleen 'geposeerd' voor de foto's. Er moet ook gespeeld worden.

Newborn fotograaf aan huis uit Dordrecht
Newbornfotografie aan huis in Dordrecht en omstreken

Dat gaf mij mooi de tijd om wat foto's van de newborn alleen te maken. Mooie detailfoto's van handjes en voetjes. Maar ook foto's waar de baby helemaal op staat. Rosa was na de voeding diep in slaap en kreeg niets mee van alle foto's die ik van haar maakte. En als jongste ben je helemaal gewend aan wat herrie dus van alle gymnastiek oefeningen op bed merkte ze ook helemaal niks ;)


Daarna mochten de meiden weer even knuffelen met hun pasgeboren zusje. En heel veel kusjes geven.


Oh en ik maakte ook deze foto's waar de focus ligt op handen. En toch voel je de liefde bij het zien van deze foto's. Ik vind dat altijd zo bijzonder.


Tijdens een newborn shoot nemen we lekker ruim de tijd, ongeveer twee uur. Zo kunnen we rustig aan doen en kunnen we ons aan passen aan het tempo van de baby. Vaak hebben ze nog veel huidhonger, moet er verschoond, gevoed of getroost worden.


Rosa was zo relaxed. Een groot deel van de tijd sliep ze lekker en ze heeft helemaal niet gehuild. Daardoor hadden we zelfs nog tijd om foto's te maken terwijl ze in bad ging. Super leuk om daar ook foto's van te hebben :)

Na het badje nog even lekker afdrogen en weer aankleden. Daarna viel Rosa weer als een blok in slaap. Maar wat wil je ook, met zo'n mooi gestyled wiegje?


Foto van aankleden baby tijdens newborn shoot
Foto van slapende baby in bed tijdens een newborn shoot in Dordrechtbottom of page