top of page

Newborn fotoshoot in Dordrecht

Yes, het was weer een thuiswedstrijd. Even onder het tunneltje door, bij de rotonde naar links en de volgende straat rechts. Zo dichtbij was het dit keer. Ik mocht weer op speciaal baby bezoek met mijn camera, niet voor het eerst bij dit gezin. In 2022 ben ik ook al bij Sabine en Vincent geweest toen de kleine Olivier geboren was. Nu, iets meer dan een jaar later, ben ik opnieuw gevraagd voor een newborn fotoshoot. Olivier is grote broer geworden, zijn kleine zusje Liselot is geboren.


Toen ik aankwam bij de woning op een steenworp afstand van mijn eigen huis moest ik wel een beetje om mezelf lachen. De vorige keer woonden ze nog in Zwijndrecht en kwam ik met al mijn apparatuur met de bakfiets. We hadden de bakfiets toen pas net en ik was vastberaden mijn wederhelft te 'bewijzen' hoe nuttig deze aankoop was. En nu? Een jaar later? Nu had ik voor dat mini stukje de auto gepakt. De volgende keer kom ik weer op de fiets ;)


Olivier moet, voordat we beginnen met de fotoshoot, nog even gauw zijn nieuwe trui aan. Speciaal voor deze gelegenheid gekocht en schoon gehouden tot mijn komst. We beginnen met de foto's in de ouder slaapkamer.

Vader trekt nieuwe trui aan bij zijn zoontje voor de fotoshoot.

Liselot is op dat moment diep in slaap en wordt door mama Sabine op bed gelegd. Ik kan alvast gauw wat foto's van de newborn alleen maken. Al gauw komt ook grote broer Olivier nieuwsgierig kijken bij zijn kleine baby zusje.


Nu allebei de kinderen toch al op bed zitten of liggen besluiten we meteen een aantal gezinsfoto's te maken. Lekker gezellig bij elkaar.


Olivier is niet helemaal zichzelf, hij heeft last van doorkomende tandjes. We maken er daarom een gezellig interactieve shoot van waarbij Olivier gewoon lekker mag spelen met zijn lievelingsblokken.

Een vader en moeder zitten met hun baby en dreumes op het bed voor een gezinsfoto

Olivier is natuurlijk pas net 1 jaar oud en als je je dan ook nog eens niet helemaal lekker voelt dan is een fotoshoot al snel veel gevraagd van zo'n kleintje. Tijd voor wat 'boeven' op bed. Heerlijk toch. Dit is hoe het gezinsleven is, een ontzettend liefdevolle chaos.

Een gezinsfoto waarbij de ouders moeten lachen om iets dat hun peuter doet tijdens een fotoshoot door Suiker en Anijs.

Ik maak tijdens een shoot ook graag foto's van mama met de baby alleen. En natuurlijk ook van papa met de kleine.


Een mama met een baby bij het raam in de slaapkamer tijdens een fotoshoot aan huis.
Zwart wit foto van baby die ligt te slapen op haar buik bij mama.

Verder focus ik me ook veel op de interactie in het gezin. Fijne tussendoor momentjes wanneer eigenlijk niemand er mee bezig is dat we een fotoshoot aan het doen zijn.


Een moeder houdt haar baby vast terwijl ze naar haar zoon lacht tijdens een newborn fotoshoot

Olivier laat ook graag zijn eigen slaapkamer zien, een mooi moment voor een 'stiekeme' foto vanaf de gang.

Een vader en een moeder staan met hun baby en dreumes in de kinderslaapkamer tijdens een fotoshoot

Natuurlijk wil ik ook graag de babykamer zien en daar maken we ook verschillende foto's. Lekker zittend op de grond, want laten we eerlijk zijn, als ouder van een peuter zit of lig je ineens heel vaak op de grond ;)En wat een gezellig en vrolijk kamertje heeft de kleine Liselot. Veel vrolijke kleuren en dat past perfect bij dit gezin.

Een kleurrijke babykamer met gele accenten en muurstickers.
Een vrolijk gezin met twee ouders en twee kinderen voor een roze muur in de babykamer.

Na de 'tour van het nieuwe huis' is het tijd voor een knuffelsessie op het bed :)


Een moeder en peuter liggen samen met de baby op bed te knuffelen.

De newborn slaapt lekker verder, heerlijk geborgen bij mama.

Een slapende baby die wordt vastgehouden door mama tijdens een newborn fotoshoot.
Een zwart wit foto van een moeder die verliefd naar haar baby kijkt.

De shoot zit er bijna op, maar we willen ook graag nog wat gezinsfoto's in de woonkamer beneden maken. Het is inmiddels ook tijd voor een voeding, dus dat moment tussen moeder en dochter kan ik ook mooi nog even mee pakken.


Een moeder geeft borstvoeding terwijl ze de baby ondersteunt met een Voedingskussens.

Olivier heeft het zo goed gedaan, die heeft wel een koekje verdiend! En daar krijg je van die heerlijke kruimel handjes van 😊.

Een peuterhandje vol met koekkruimels.

Toch leuk om foto's van de eerdere newborn fotoshoot aan de muur te zien hangen boven de bank.

Een vader en moeder met hun baby op de bank in de woonkamer.

En dan is de concentratie echt op en mag het zandkasteel aan. En stiekem ga ik tijdens het shooten altijd heel goed op het melodietje van de intro van deze kinderserie. Enige nadeel is dat ik het nog de hele dag neurie en mijn eigen dochter dan natuurlijk heel graag tv wil kijken 🙈


Een peuter die het zandkasteel kijkt op de tv.

Nog een laatste foto van baby Liselot en dan zit de shoot er weer op.

Een zwart wit foto van een gapende baby.


Comments


bottom of page