top of page

Het eerste pakje voor de baby (met fijne adresjes!)

Oh wat heb ik ‘genesteld’ tijdens de laatste weken van mijn zwangerschap. Alles moest schoon en ‘perfect’ voorbereid voor als de baby geboren was.

Zo bleef ik bleef maar twijfelen over welk setje ik als eerste pakje moest uitkiezen voor Noëlle. Achteraf kan ik er wel om lachen, maar op dat moment vond ik het toch zó erg dat ik geen mutsje kon vinden dat bij het pakje paste. Dus toen heb ik voor een ander setje gekozen. Want daar had ik een passend mutsje bij. En wat blijkt? Ze krijgen eerst een mutsje op van het ziekenhuis. En dat mutsje is blauw met roze gestreept. Daar zat ik dan met mijn okergele pakje met witte stipjes. Gelukkig heb ik me daar na de bevalling geen seconde druk over gemaakt en vond ik mijn baby de mooiste baby die ik ooit had gezien. In elk kledingsetje. Zelfs met een roze-blauw gestreept newbornmutsje.


Maar, als je zwanger bent heb je nog een zwangerschapsbrein en nesteldrang. En dan wil je gewoon graag een mooi pakje. Met mutsje. Dus, speciaal voor de zwangeren onder ons een aantal fijne adresjes voor het eerste setje van jullie kleintje. Of de eerste setjes. Want je kunt er nooit genoeg hebben ;) En wat tips misschien. Veel plezier met shoppen!


Overslagrompers Zelf vond ik een overslag rompertje heel fijn. Manlief daarentegen vond het maar lastig. Want hoe weet je waar al die drukkertjes (het zijn er vaak zo’n 7) moeten?

Bij de Hema heb je fijne stretch rompertjes. Ideaal, want die kleine armpjes moeten er wel doorheen. En in het begin is dat best wel spannend. Ga voor de rompers met bamboe er in, die zijn echt heerlijk zacht.

En ze zijn er ook als ‘gewone’ rompers, zonder overslag.


Handgemaakte babykleding

Er zijn echt ontzettend veel (kleine) ondernemers die handgemaakte babykleding aanbieden.

Ik ben echt dol op de pakjes van Moms & mini's

Mooie stofjes, super fijne kleurtjes én mix and match mutsjes.


Ook voor de fotoshoot zijn de setjes van Moms & mini's een echte aanrader. Die lieve kleine printjes doen het echt heel goed op de foto's. Wil je tijdens de fotoshoot gebruik maken van mijn cliënt closet? Geef het dan even aan, dan breng ik de kleertjes mee tijdens de shoot. Ze worden uiteraard na elke shoot gewassen met Neutral wasmiddel.


Een ander adresje met toffe handgemaakte setjes is Sweet & Small

Maar kijk vooral eens op intsagram onder de hashtag #handgemaaktebabykleding voor leuke adresjes :)


Wil je zeker weten dat er iets op voorraad is en dat het op tijd binnen is? Kijk dan zeker eens bij babystyling. Ze hebben leuke printjes, zoals bij dit pakje op de foto. Oh, en niet onbelangrijk: je kunt het vaak wassen en het blijft heel mooi!Sokjes (die aan blijven)

Zeker in de winter wil je dat die sokjes aanblijven. Maar die dingen gaan uit. En slingeren overal rond. Echt waar. Maar, ik heb fijne sokken gevonden. Bij de Zeeman hebben ze sokjes met anti slip er onder (geen idee waarom dat er op zit, want welke baby heeft er nou anti slip nodig voordat ze kunnen lopen?). En op de een of andere manier blijven die heel goed zitten.


Heb je zelf nog tips of een must know adresje, laat een berichtje achter in de comments.

Comments


bottom of page