top of page

Een lifestyle newborn shoot. Hoe werkt dat?

Jullie hoeven niet naar een studio te komen, maar kunnen lekker in jullie eigen bubbel blijven. Ik kom namelijk naar jullie toe. Fijn he? :)


Bij een lifestyle shoot hoeft de baby niet in allerlei ingewikkelde poses in een mandje of op een kleedje te liggen. Ik fotografeer jullie kleintje en alle liefdevolle momenten tussen jullie gezin, precies zoals het is.

Hoeven jullie dan helemaal niet te poseren? Een heel klein beetje maar. Ik geef jullie kleine aanwijzingen zodat we mooie lichte foto’s krijgen en ik kijk waar jullie het beste kunnen staan of zitten. Maar verder fotografeer ik vooral de momenten. Het kleine lachje van jullie baby, de trotse blik van mama, het kleine handje in de grote handen van papa.


Ik begin meestal met de foto’s van de newborn alleen. Ik vraag jullie om hem of haar op bed neer te leggen. Ik verplaats jullie baby niet en leg hem of haar ook niet in bepaalde houdingen neer. Het is, voor het krijgen van lichte foto's, belangrijk dat jullie een wit dekbedovertrek op jullie bed hebben liggen.

Terwijl de kleine op bed ligt maak ik foto’s van alle details. Zoals de teentjes, handjes, het neusje en de haartjes. Die dingen wil je namelijk onthouden. Maar over een paar maanden kun je je eigenlijk al niet meer voorstellen hoé klein hij of zij was.Als ik de foto’s van de baby alleen heb gemaakt maken we gezinsfoto’s. Jullie hoeven eigenlijk niet veel meer te doen dan die kleine te bewonderen. Vingertjes en teentjes tellen, lekker knuffelen en kusjes geven. Zijn er al broertjes en zusjes? Dan mogen die uiteraard ook op de foto!Ik vind het belangrijk dat jullie je lekker ontspannen voelen tijdens de fotoshoot. We gaan dus niet haasten en nemen lekker de tijd. Moet er gevoed worden? Geen probleem! Het is een lifestyle shoot dus ik kan lekker door fotograferen. Hoe mooi is het om foto’s te hebben van jullie dagelijks leven met de baby? En ja, daar horen ook voedingen en luiers bij. Heeft de baby een huilmomentje? Ook niet erg. Het levert vaak prachtige foto’s op wanneer jullie de baby aan het troosten zijn.

Newborn foto shoot. Ouders zitten op bed en kijken trots naar de baby. Lifestyle fotoshoot

Dus, eigenlijk doen jullie gewoon je ding. En ik maak daar prachtige foto's van. Fijn toch?


Comments


bottom of page