top of page

Een dag uit het leven van de newborn fotograaf

Ik neem jullie graag mee in een dag uit mijn leven :)


Ochtend

Het is vrijdag. De wekker staat om 7 uur. Normaal gesproken hoef ik geen wekker te zetten. Dan is Noëlle mijn wekker. Maar op dagen dat ik een afspraak heb staan zet ik hem toch voor de zekerheid. Want soms slaapt ze uit.

Als de wekker gaat slaapt Noëlle nog. Dat geeft mij de tijd om even snel onder de douche te springen. Als ik de douche uit zet hoor ik haar kletsen in haar bedje. Als een geoliede machine bewegen Sean en ik ons over de bovenverdieping van ons huis. Hij neemt Noëlle mee onder de douche en ik leg ondertussen haar kleertjes voor vandaag klaar. Ook gooi ik gauw twee extra kledingsetjes in de momsbag. Haar speen en lievelingsknuffel volgen.

Ik pak de handdoek van de verwarming en wikkel het druppelende baby’tje in de warme zachte doek. Afdrogen, insmeren en aankleden. Ik neem Noëlle alvast mee naar beneden en maak haar flesje klaar. Terwijl ik haar voed kleedt Sean zich aan. Hij brengt haar op vrijdag altijd naar de opvang. Na een knuffel en talloze kusjes zwaai ik ze uit.


De check

Vervolgens controleer ik mijn camera’s. Zitten de SD kaartjes er in? Zijn ze leeg? Accu’s vol? Extra accu’s in de tas? Heb ik alle lenzen klaargelegd? Ja, alles ligt klaar. Dat weet ik eigenlijk ook wel, want ik heb het gisteravond in alle rust zorgvuldig voorbereid. Toch check ik het altijd nog een keer extra.

“Heb je alles?” Hoor ik achter me. “Ja ik geloof van wel…” antwoord ik. Nadenkend. Nog een keer alles na-lopend in mijn hoofd.

Sean begint het rijtje op te sommen. In een andere volgorde. Verwarrend, maar effectief. Samen concluderen we dat ik alles heb. Bijna alles. “Heb je ook aan een flesje water gedacht?” Nee, die neem ik toch maar even mee. Ik moet vandaag veel rijden, dan is het altijd fijn om wat te drinken bij je te hebben. Nu eerst ontbijten. Ik heb nog wel even voordat ik weg moet. Beschuit met muisjes, mijn lievelingsontbijt.

De newbornshoot

Vandaag rijd ik eerst naar Waddinxveen. Voor een newborn shoot. Boris is geboren en zijn trotse ouders willen graag dat ik foto’s kom maken. Een newborn shoot is altijd aan huis.

Als mijn navigatie mij vertelt dat ik op de bestemming ben aangekomen parkeer ik mijn auto. Heerlijk die nieuwbouwwijken. Daar is parkeren eigenlijk nooit een probleem. Dat is in onze straat wel anders.

Ik zie het geboortebord al hangen. Kan niet missen. Je weet altijd zeker dat je goed zit. Voordat ik uitstap desinfecteer ik mijn handen nog even goed. Kleine baby’s zijn kwetsbaar en ik neem geen risico’s.

Voor een newborn shoot trek ik altijd twee uur uit. Met baby’s weet je nooit hoe het loopt, daarom is extra tijd altijd wel fijn. Soms huilt de baby net wat meer, moet er tussendoor nog verschoond en gevoed worden, of heb je als mama gewoon even wat rust nodig tussendoor. Allemaal geen probleem. We gaan lekker ontspannen te werk en ik pas me aan aan jullie tempo. Het fijne van een lifestyle shoot is dat alles kan en niets hoeft.

Zelf op de foto

Nadat ik Boris en zijn papa en mama op de foto heb gezet rijd ik door naar de Soesterduinen. Ik heb afgesproken met een collega fotografe. We maken vandaag foto’s van elkaar. Ook als fotograaf moet je af en toe een keer op de foto. Klanten vinden het toch fijn om online te zien wie de fotograaf is. Dus vandaag moet ook ik me er aan wagen. En stiekem vind ik het rete spannend. Voor mij ook meteen weer even goed om te ervaren wat klanten mogelijk ervaren. Dan kan ik daar tijdens een shoot weer rekening mee houden.


File en thuiskomen

Aan het eind van de middag zijn we klaar en rijd ik naar huis. File. Ik doe er meer dan 2 uur over om thuis te komen. Mijn navigatie leidt me over allerlei landweggetjes om de file te omzeilen. Ik moet zo nodig plassen. Het is november en dus al donker. Het lijkt wel nacht tegen de tijd dat ik in Dordrecht aankom.


Als ik onze straat binnenrijd zie ik door het raam dat binnen gezellig kaarsjes branden. Wanneer ik de voordeur open doe komt onze eigen baby vrolijk naar me toe gekropen. De geur van een warme maaltijd komt me tegemoet en Sean ontvangt me met een lekker glas wijn. Hij weet dat ik een hekel heb aan file. Heerlijk om zo thuis te komen.


En de foto’s? Die zijn gelukt! Zowel die van de baby shoot als de foto’s van mezelf.

Comments


bottom of page