top of page

Beste kraamcadeau’s (om te geven en om te vragen)

Wat geef je nou als kraamcadeau? Of wat zet je op je verlanglijstje als er om gevraagd wordt? Ik geef je een aantal leuke kraamcadeau tips en ideeën. Bij een babyshower worden er vaak wat grotere cadeau’s gegeven. Je bent met meer mensen en daardoor is het budget ook wat groter. Maar ook opa’s en oma’s tasten graag wat dieper in de buidel. Daarom staan er in de lijst ook wat duurdere cadeau’s.

Een belevenis

Ik vond het zelf het leukste om een belevenis te krijgen. Veel praktische zaken had ik zelf al gekocht en knuffel(doekje)s en kleding hadden we inmiddels in overvloed.

 • Een zwangerschapsshoot of newborn shoot Het is natuurlijk super tof als je deze bijzondere periode kunt laten vastleggen. Een fotoshoot is dan ook heel fijn om te krijgen. Tip: als de cadeaubon lang geldig is kan de ontvanger zelf kiezen wanneer ze de shoot wil. Als ze zwanger is, als de baby net geboren is, of pas als de baby een paar maanden oud is.

 • Babyzwemmen. Super leuk om te krijgen, weet ik uit ervaring :) Er zijn speciale ‘zwemlessen’ voor ouders samen met hun baby. De baby kan op deze manier kennis maken en vertrouwd raken met zwemmen in water.

 • Een cadeaubon voor de babyspa Toen onze dochter een paar weken oud was zijn we naar de babyspa gegaan. Het is heel fijn en ontspannend voor baby’s. Onze dochter viel vrijwel direct in slaap in het water. Zo lief om te zien.


Gepersonaliseerde cadeau’s

Weet je de naam van de kleine al? Dan is het leuk om een gepersonaliseerd cadeau te geven met de naam van de baby er op.

 • Wij gaven vrienden een keer een voorleesboek waar de naam van de baby in verwerkt was. Het werd heel goed ontvangen.

 • Een speenkoord met de naam van de baby er op. Zo raakt de kleine de speen nooit meer kwijt.

 • Een nieuw naambordje voor bij de voordeur is ook een leuk cadeau om te geven.

Nuttige cadeau’s

In de categorie nuttige cadeau’s een aantal dingen die je kunt geven die écht van pas komen. En dan geen luiertaart. Ik moet de eerste vrouw nog tegenkomen die zei: 'nou wat wij nou kregen, zo leuk, een luiertaart'!

 • Hydrofiele doeken. Je kunt er niet genoeg van hebben. Zelf had ik een stapel goedkope hydrofiele doeken van de action gekocht. Die deden op zich prima hun werk, maar waren niet zo lekker zacht. Ik kreeg een aantal doeken van Done by Deer en een hydrofiele xl doek van Witlof for Kids. Wat een verschil! Echt heerlijk zacht.

 • Een babynestje voor op de bank.

 • Een hippe tas voor aan de kinderwagen

Leuk voor de heb (en ook handig!)

 • Een hartslagknuffel. Het knuffeltje gaat ‘aan’ als de baby huilt en geeft een rustig hartslag geluidje. Deze white noise zorgt er voor dat de baby zich veilig en geboren voelt en weer lekker in slaap valt. Bij ons werkte het fantastisch

 • Een nachtlampje (bijvoorbeeld die van Nijntje). Ik vond het heel fijn om ’s nachts een zacht lampje aan te hebben zodat ik onze dochter goed kon zien.


Iets leuks voor de ouders

En dan nog een laatste tip: neem iets liefs mee voor de ouders. Er worden vaak babyspullen gegeven, maar soms is het ook leuk om mama of papa iets te geven Bijvoorbeeld iets wat de zwangere mama al een hele tijd heeft moeten laten staan, maar heel lekker vindt.

コメント


bottom of page