top of page

Newborn fotoshoot aan huis in Raamsdonksveer


Kersverse ouders met hun pasgeboren bay tijdens een newborn fotoshoot aan huis in Raamsdonksveer

Lola is geboren, hoera! Ik kwam net van een andere newborn fotoshoot in Berkel en Rodenrijs toen ik het enigszins gestresste Whatsappje van de oma van Lola las. De newborn fotograaf die de ouders van Lola geboekt hadden was ziek en kon op korte termijn geen foto's komen maken. Maar ze zou vandaag bij hen thuis komen en nu hadden Eva en Jeroen zich helemaal voor niets klaargemaakt. En daarbij wilden ze graag foto's van deze echte newborn fase, waarin alles nog super klein is. Er was dus haast geboden en de shoot kon niet nog eens twee weken op zich laten wachten. Of ik ergens in mijn agenda ruimte zag om op korte termijn een newborn fotoshoot aan huis te komen maken?


Mijn agenda was, op wat editing na, leeg voor de rest van de dag. Nabewerking van foto's kon best nog een dagje wachten. Hoe lang zou ik er over doen om van Berkel en Rodenrijs naar Raamsdonksveer te rijden? Mijn topografie is alles behalve goed, gelukkig bood Google uitkomst. Ik belde en vroeg of het uitkwam als ik nog diezelfde middag zou kunnen komen. Ik hoorde de opluchting aan de andere kant van de lijn, ja heel graag!


Zo stond ik nog diezelfde middag op de stoep bij de kersverse ouders van dit prachtige baby meisje. Ik neem jullie graag mee in de foto's die ik daar maakte tijdens deze fotoshoot aan huis.

Natuurlijk maakte ik foto's van de kleine handjes, voetjes en van haar schattige neusje.


Ook tijdens deze shoot werd er vooral veel geknuffeld met de baby. Want stiekem is dat eigenlijk het enige dat je hoeft te doen tijdens een newbornshoot. Knuffelen en intens verliefd naar je pasgeboren baby staren. Heel af en toe vraag ik je wel om de baby even neer te leggen, maar voor het grootste gedeelte mag je gewoon doen waar je je hele zwangerschap naar uit hebt gekeken.Lola was gedurende de fotoshoot heel alert en veel wakker. Ze volgde de camera al echt.

Een paar foto's in de babykamer konden natuurlijk ook niet ontbreken. Eva en Jeroen hadden een lief babykamertje ingericht voor hun kleine meisje.Eva wilde ook graag een paar foto's zonder kleertjes aan. Ik ben altijd blij als ouders ook kiezen voor pure foto's. We legden Lola op een lekker zacht dekentje dat ik altijd mee breng naar newbornfotoshoots. Op het dekentje blijven de baby's heerlijk warm en daardoor is het ook zonder kleertjes nog behaaglijk.


Dit is wel heel schattig he? Kleine knuffeltjes doen het ook altijd heel goed op dit soort foto's. Heb je dus een knuffeltje dat vaak bij je kindje ligt, of waarvan je stiekem hoopt dat het de lievelingsknuffel wordt? Dan laat ik die met liefde terugkomen in de foto's.


Kleertjes weer aan en toen viel ook Lola, zoals uiteindelijk elke baby weer lekker in slaap. Een fotoshoot is voor jonge kindjes, zeker in die eerste weken na de geboorte, ontzettend vermoeiend. Ze worden steeds opgetild, verplaatst, dan bij papa, dan bij mama, kleertjes uit, andere kleertjes aan. Het kost dus enorm veel energie en daarom doen we alles zo rustig mogelijk. We volgen hierbij het ritme van de baby. Is er behoefte aan een flesje? Lekker geven :) Is de baby er even helemaal klaar mee? Dan zorgen we dat hij of zij eerst weer helemaal rustig en op zijn of haar gemak is voordat we verder gaan.

Nog een laatste verzoekje van de ouders. Een aantal foto's met de hond. Die hoort tenslotte ook bij het gezin :)


Daarna werd Lola lekker in haar eigen bedje gelegd. Voor een fijn dutje zonder prikkels. Wat heeft ze het goed gedaan he? Nog een paar laatste foto's van de slapende baby in haar ledikantje en dan zit mijn werkdag er weer op. Eens kijken hoe het met mijn eigen lieve gezinnetje is.
Comments


bottom of page