top of page

Welke kleding trekken we aan tijdens de newborn fotoshoot?

Ah kleding. Het kan je normaal al tot wanhoop drijven, maar zo net na een bevalling is dit misschien helemaal geen eenvoudige opgave. Welke kleding trek je in hemelsnaam aan tijdens de fotoshoot?


Zelf vond ik het die eerste weken echt een uitdaging iets te vinden in mijn kledingkast dat én nog paste én niet als surrogaat spuugdoek was gebruikt door het lieve hummeltje op mijn borst. Ik had twee categorieën kleding: pre-zwangerschap en zwangerschapskleding. De laatste categorie was inmiddels gelukkig te groot. Maar in de eerste categorie paste ik nog lang niet. Ik heb de eerste week in een joggingroek doorgebracht. En een oversized trui. Maar dat is misschien niet zo leuk voor de foto's. Daarom toch even wat kledingtips voor de newbornshoot ;)


  1. Comfort. Draag iets waar je je lekker comfortabel in voelt. En dan bedoel ik zeker dat het lekker moet zitten, maar misschien niet zo lekker als die oude joggingbroek vol pluisjes. Draag iets waar je je fijn in voelt, maar óók waar je je mooi in voelt. Want als jij je mooi voelt, dan straal je dat ook uit op de foto's.

  2. Een harde nee tegen felle kleurtjes, drukke printjes of teksten op de kleding. Dit leidt ontzettend af van waar het daadwerkelijk om draait: jullie mooie gezin. Kies liever voor rustige (aarde)kleuren of pasteltinten. Een uitzondering zijn kleine lieve printjes bij de newborn. Dat is dan weer wel heel leuk!

  3. Draag niet allemaal dezelfde kleuren, maar wel kleuren die bij elkaar passen.

  4. Kies voor laagjes. Laagjes werken nou eenmaal erg goed op foto's.

Foto van een slapende baby tijdens een newborn fotoshoot in Utrecht door een fotograaf uit Dordrecht

5. Kijk eens naar de foto's die je zelf het mooiste vindt en hoe je het zelf voor ogen hebt. Hebben de babytjes op de foto's die jij mooi vindt allemaal een gebreid pakje aan? Misschien een idee om dat dan ook voor jullie kleine aan te schaffen.


6. Ben je gevallen voor de foto's met lieve kleine printjes, overweeg dan zeker om (gratis!) een pakje te lenen uit mijn cliënt closet! Ik heb verschillende broekjes, shirtjes en boxpakjes in maat 50 en 56 die we kunnen gebruiken tijdens de shoot.Kijk ook eens bij mijn blogartikel over het eerste pakje voor een aantal leuke adresjes!
Je zou ook kunnen overwegen om een gedeelte van de shoot niets te dragen. Voor de hele pure beelden is het soms gewoon het mooiste als je niets aan hebt. Denk aan mooie foto's van intieme huid op huid momentjes. Wat is er fijner dan dit moment van bonding tussen jou en je kleintje. En dan hoef je natuurlijk niet helemaal bloot! Veel ouders kiezen ervoor om ook foto's te maken van de baby wanneer deze geen kleren aan heeft.bottom of page