Werkwijze 

Stiekem best een beetje spannend toch? Zo'n fotoshoot. Daarom wil ik jullie zo goed mogelijk vertellen wat jullie kunnen verwachten. Lees hieronder meer over mijn werkwijze.

    bij jullie thuis of         op locatie

Een zwangerschaps shoot kunnen we zowel bij jullie thuis als op locatie doen. Dat hangt er helemaal van af wat jullie willen en mooi vinden!

 

Willen jullie graag prachtige foto's voor aan de muur, gemaakt op het strand? Foto's op de heide bij zonsondergang? Of liever intieme foto's bij jullie thuis met meer persoonlijke elementen in de foto's? Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk!

 

Dat is helemaal aan jullie! Ik denk graag met jullie mee, dus stuur me zeker een berichtje om jullie ideeën te bespreken!
 

Dus, of jullie nou in Dordrecht, Breda, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Gouda of waar dan ook in Nederland wonen of een shoot willen doen. Ik kom naar jullie toe :)

Rianne en Sven Zwangerschapsshoot - © Suiker en Anijs-17.jpg
Zwangerschapsshoot-3.jpg

alleen of met  je partner

Een fotoshoot van je zwangerschap kun je natuurlijk alleen doen, maar ook met je partner erbij. Hoe leuk is het om een loveshoot te doen met extra aandacht voor die prachtige buik? Kies je voor een shoot met je partner? Dan maak ik natuurlijk ook mooie foto’s van jou alleen! 

Zijn er al broertjes en zusjes? Dan betrekken we die natuurlijk ook bij de shoot! Zo maken we er een fijne gezinsshoot van. 

Het beste moment voor het inplannen van een zwangerschaps shoot is tussen de 30 à 32 weken. In deze fase van je zwangerschap is je buik al mooi rond én kun je je nog goed bewegen.

De laatste weken van je zwangerschap kunnen vaak wat zwaarder aanvoelen en de kans op fysieke ongemakken neemt toe. Ik zou je willen aanraden om de shoot in ieder geval te plannen vóórdat je de 36 weken aantikt. Je buik begint dan vaak al wat te zakken en de kans bestaat dat je eerder bevalt. Zeker bij een tweede of derde kindje. 

 

Wil je graag een plekje in mijn agenda? Wacht dan zeker niet te lang met het boeken van een zwangerschapsfotoshoot. 

Vanaf 30 weken

Newborn shoot Louen-2.jpg
Sarah © Suiker & Anijs-1.jpg

​De foto’s maak ik op een lifestyle manier. Jullie hoeven dus geen ingewikkelde poses aan te nemen. Ik wil jullie fotograferen zoals jullie echt zijn. Ik richt me vooral op de liefde en interactie tussen jullie. 

Lekker knuffelen op bed en van elkaar genieten. Natuurlijk help ik jullie af en toe en geef ik aanwijzingen voor de mooiste foto's. 

Natuurlijk maak ik, naast foto’s van jullie als gezin ook beelden van de kleine alleen. De focus ligt bij een newborn shoot op het kleine en pure van een pasgeboren baby’tje. Ik maak dan ook mooie detailfoto’s. Die kleine oortjes, het schattige neusjes, de mini vingertjes en teentjes en die fijne haartjes. Daarbij leg ik jullie baby niet in allerlei poses, of in attributen zoals manden. Ook gebruik ik geen props, zoals haarbandjes, tule rokjes of mutsjes. 

geen ingewikkelde poses

licht en andere tips

Tijdens de shoot maak ik geen gebruik van flitsers. Ik fotografeer met het licht dat van buiten naar binnen komt. Het is daarom belangrijk dat we in de buurt van een raam kunnen fotograferen. Ook is het belangrijk dat er niet te veel dingen afleiden op de foto. Soms moeten we daarom even wat dingen anders neerzetten of iets weghalen. Ik help jullie daar gewoon bij, dus ga niet als een gek je hele huis opruimen :)

Voor de lichte en pure foto's is het heel fijn als jullie een licht overtrek op jullie bed hebben liggen. Qua kleding is het het mooiste als jullie rustige en neutrale kleuren dragen. Zonder drukke printjes of teksten. 

Je kunt hier meer over lezen in mijn blog

Newborn shoot - Rosa-32.jpg

Afspraken:

Super leuk dat jullie mij willen boeken. Van te voren leg ik jullie wel graag even wat spelregels uit :)

De foto's die ik maak tijdens de shoot gebruik ik ook voor mijn portfolio op social media en mijn website. Wil je dit liever niet? Geef dit dan bij het boeken van de shoot aan :)

Pasgeborenen zijn kwetsbaar. Daarom gelden er wat extra voorzorgsmaatregelen.

 

Om mijn werk goed uit te kunnen voeren zal ik niet altijd 1,5 meter afstand kunnen bewaren. Voordat ik jullie woning betreed zal ik mijn handen grondig desinfecteren. Jullie kunnen er ook van uitgaan dat ik klachtenvrij ben. Ook fijn om te weten: ik ben volledig gevaccineerd. 

Ik kom bij veel verschillende pasgeboren baby's thuis. De shoot kan daarom alleen doorgaan wanneer geen van ons allen klachten hebben. Hebben jullie klachten of twijfelen jullie? Neem dan even contact met me op, dan kijken we naar een andere datum. Heb ik klachten? Dan neem ik ook contact met jullie op en verzetten we de afspraak. 

Vind je het prettig als ik een mondkapje draag? Geen probleem. Laat het me van tevoren even weten. 

blog

In mijn blog vind je handige tips en meer informatie.